Aquatræning for gravide

Info

Forudsætninger

Forudsætningerne for at du kan deltage på Vandgymnastik for gravide, er kun at du er gravid. Dog vil du opnå den bedste virkning, fra 20. graviditetsuge, men der er ikke noget i vejen for at starte tidligere...

Formålet

Efterhånden som livmoder og barn vokser øges belastningen på din krop, især benene, bækkenet og ryggen. Ved at "træne" i vand kan du ikke fjerne alle de ubehag du evt. har i forbindelse med din graviditet, men du kan med sikkerhed få det bedre. Du vil få færre kramper i benene, mindre ondt i ryggen og mindre vand i kroppen. Du bliver glad og tilfreds med din krop, når du opdager, hvor stor glæde du kan opnå i vandet.

Instruktion

Vandgymnastikken består af en række øvelser, der kan foretages alene, med en partner eller gruppe. Programmet vi kommer igennem i løbet af de 6 lektioner, fokusere på motion, koncentration, velvære og afspænding. Instruktøren er uddannet svømmeinstruktør med kurser i "fødselsforberedelse i vand"

Omklædning og badetøj

Bakterier trives godt i det varme vand og kan give infektioner. Stærk klorvand eller vand med for meget bundet (snavset) klor, er hård ved både hud og øjne - Tag smykker, makeup og ur af. Vask dig grundigt med sæbe og skyl håret grundigt inden du tager dit badetøj på. Den voksende mave stiller store krav til badedragten, og den kan sandsynligvis ikke bruges efter graviditeten. Hvis du ikke vil ofre din badedragt, er en stor bomuldsbodystocking, bikini eller trusser og T-shirt også velegnet. Graviditetens hormoner kan gøre huden mere tør end normalt. Kloren udtørrer huden og håret, når du har været i vandet. Gå ind under den kolde bruser et kort øjeblik, så forsvinder lugten af klor hurtigt. Vask håret og kom en god balsam i, lad evt. balsamen sidde i håret, mens du går i sauna. Til sidst smøres huden ind i en god bodylotion eller creme. Kvinder, der er plaget af svampeinfektion, kan opleve at slimhinderne bliver yderligere irriteret. Problemet kan mildnes ved brug af mælkesyrevagitorie (spørg din læge eller på apoteket)

Omgivelserne

Vandgymnastik for gravide foregår i Hinnerup-Badets varmtvandsbassin, der konstant er 34 grader. Vanddybden skråner fra 1,20 m til 1,40 på 12 m. Bassinet ligger adskilt fra de øvrige bassiner. Dette gælder også omklædningsrum og sauna.

Sauna

Der er ingen farer forbundet med at opholde sig i saunaen i korte perioder - man har som regel fået nok efter 5 - 7 minutter.

Der er ingen Vandgymnastik for gravide på skolernes fri og ferie dage. 


Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen

1-1
Torsdag Tid: 13:00 - 14:00
Sted: Hinnerupbadet, Varmtvandsbassin
Instruktør: Lars Søndergaard Jensen /
Periode: 15.08.2024 - 19.09.2024
Tilmeldte: 0/18
Pris: 400 kr.
Tilmeld

1-2
Torsdag Tid: 18:00 - 19:00
Sted: Hinnerupbadet, Varmtvandsbassin
Instruktør: Susanne Holm /
Periode: 15.08.2024 - 19.09.2024
Tilmeldte: 15/18
Pris: 400 kr.
Tilmeld